dilluns, 29 de març de 2010

FONS OLIVELLA (FJO)


El fons fotogràfic Olivella (1930-1970)

El fons fotogràfic Josep Olivella, cedit per la família Olivella a l'Arxiu Nacional d'Andorra el 2001, està integrat per 134 imatges. Aquest fons està format per les fotografies fetes per Lluís G. Olivella Arenas i Josep Olivella Casals durant les seves estades a Andorra entre els anys 1930 i 1973.
A partir dels viatges i excursions fets per les dues generacions de fotògrafs a Andorra documentem una arquitectura, un paisatge i unes activitats econòmiques que comencen a transformar-se. Hi documentem la pràctica de l'esquí i de l'excursionisme de muntanya i podem dir que és una mostra dels pioners de la pràctica d'aquests esports a Andorra als sectors dels Pessons i del Pas de la Casa.

Els autors

Lluís G. Olivella Arenas (Barcelona, 1882-1973). Empresari cotoner (corredor de cotó). Gran aficionat al muntanyisme (va ser soci del Centre Excursionista de Catalunya durant 75 anys) i als viatges.
Josep Olivella Casals (Barcelona, 1915-2005). Empresari. Com el seu pare, gran aficionat al muntanyisme i a la fotografia.

El fons
Com ja hem dit, aquest fons consta de 134 imatges. Totes aquestes fotografies tenen el mateix suport, el plàstic, però la seva composició és diferent segons l'època en què s'hagin pres les imatges.Així doncs, hi trobem nitrat de cel·lulosa i acetats. Els formats van des de plaques estereoscòpiques de 4,3 x 6 cm i negatius de 35 mm.
Tot aquest material s'ha duplicat digitalment, per la seva conservació i difusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors